UMFT pályázat

A projekt neve és kódja:

“Eszközbeszerzés és informatikai fejlesztés a Kókai és Társa Bt.-nél”

GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0298

A kedvezményezett neve és elérhetősége:

Kókai Kft.

cím: 6640 Csongrád, Zöldkert u. 12/a
telefon: + 36 63/471-347

e-mail: kistvan52@gmail.com
web: www.kokaikft.hu

A közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
cím: 1139. Budapest, Váci út 83.

email: info@magzrt.hu

web: www.magzrt.hu

Időtartam: 2010.06.03-2011.12.31

Támogatás összege: 4 736 125 Ft

Projekt leírása:

A jelentős fejlődések megkövetelik az informatikai fejlesztéseket és eszközoldali beszerzéseket, amelyek jelen projektünk célját képezik. Ezáltal a cég növelni tudja jövedelemteremtő képességét technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.

Tevékenységünk végzéséhez beszereztünk egy ProENGINEER Basic All In One tervezői szoftver csomagot, melyet sikeresen bevezettünk a tervezési munkafolyamatba. A legújabb verziójú program Segítségével új termékek kifejlesztése is folyamatba van.

Hardver oldalról beszerzésre került 3 db DELL számítógép,1 db HP kiszolgáló számítógép, 2 db TP-Link  WR1043ND Router, 1 db külső merevlemez, 2 db DELL notebook, 1 db ACER notebook és 3 db Samsung 22”-os monitor, melyeket a mindennapi munkálatok elvégzéséhez használatba vettünk.

Beszerzésre került egy CE megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkező új esztergagép is, amely 3 mérőléccel és DPA kijelzővel rendelkezik. Megvalósításra került továbbá egy szintén CE minősítéssel rendelkező kétoszlopos hidraulikus présgép, valamint egy KITO ER2SP 01 L, és egy KITO ER2SP 016 S típusú villamos láncos emelő, amelyek belső használatú oszlopos forgódaruk. A gépek megfelelnek az érvényben lévő előírásoknak és európai szabványoknak. A gépeket használatba helyeztük, tevékenységünk hatékonysága ezáltal jelentősen javult, a gyártási és javítási folyamatokat bővíteni tudtuk, valamint az anyagmozgatás és logisztikai munkafolyamatok is leegyszerűsödtek.

Az egyre pontosabb és gyorsabb információ átadásához szükséges a korszerű és gyors informatikai rendszer kiépítése. A piaci versenyben csak a szolgáltatási színvonal emelésével lehetséges a fejlődés. Ennek megvalósítását a jelen projekt biztosította. Az új informatikai fejlesztések és az eszközbeszerzések eredménye már az első évben kimutatható volt a forgalom növekedésében és az eredményesebb működésben.