ERFA pályázat

MŰHELYCSARNOK ÉPÜLT SZIVATTYÚK SZERELÉSÉHEZ CSONGRÁDON AZ IPARI PARKBAN A KÓKAI KFT. RÉSZÉRE

Kész épület_külső_6_KókaiA Kókai Kft. 59.505.425 forint uniós támogatást nyert el a „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiíráson a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A projekt címe „Szivattyúk szereléséhez műhelycsarnok építés a Kókai Kft. részére”, pályázati azonosítója DAOP-1.1.1/DE-13-2014-0006, a Közreműködő Szervezet a DARFÜ – Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. A 85.007.750 forintos összköltségvetésű, 70 %-os támogatottságú beruházásból nemcsak egy új műhelycsarnokot építettek, hanem új munkahelyeket is létesítenek.

A csongrádi telephelyű Kókai Kft. tevékenységét a vízellátás, csapadékvíz- és szennyvíz-elvezetés/kezelés területéhez kapcsolódó szerelési, kivitelezési munkálatok valamint berendezések karbantartása, javítása és tisztítása képezik. A Kft tevékenysége egyre bővül, amelynek ellátásához szükséges volt új, megfelelő kialakítású és infrastruktúrájú műhelycsarnok létrehozása.

Az új csarnok alapterülete 649,18 m2, építménymagasság 6,8 m. A kialakításnál az energiatakarékosság és a megújuló energiák hasznosítása is fontos szempont volt.  Az épület fűtési energiáját biomassza tüzelésű pellet kazán biztosítja, az elektromos energiát napelem rendszer támogatja jelentős részben. A fejlesztés a szükséges alapinfrastruktúra kialakítását is tartalmazza.

A beruházással 15 fő munkahelyet tudnak megtartani és további 4 újat létrehozni.

A Támogatási Szerződés 2014. szeptember 12-én került aláírásra, a kivitelezési munkák 2014. október 1-én kezdődtek el. 2015. május végére befejeződtek a kiviteli munkálatok, megtörtént az üzemcsarnok műszaki átadás-átvétele. Június 15. a teljes projekt fizikai megvalósításának időpontja.